• Volg ons op Facebook
  • Volg ons op Facebook
  • Volg ons op Instagram

Agenda

JongerenNetwerk; de TomTom binnen Jeugdzorgland

Op donderdagavond 18 februari om 19:30 uur is in Creon de startbijeenkomst van het JongerenNetwerk in de gemeente Westervoort.

Wanneer je een nieuw land betreed, waar je de weg niet kent en de taal niet spreekt, zoek je houvast aan iets wat je de weg leidt. Dit kan een kaart zijn of een TomTom. Laat jeugdzorgland nou net zo’n land zijn, met zijn eigen taal en cultuur. Een land wat voor velen onbekend is, maar waar geen kaart of TomTom voor is.

 

Hier komt het JongerenNetwerk om de hoek kijken. Een groep bestaande uit ±20 jongeren die zelf op verschillende manieren te maken hebben gehad met jeugdzorg. Door de vele ervaringen vanuit de vrijwilligers weten zij hoe ze de jongeren kunnen ondersteunen die voor het eerst binnen jeugdzorgland komen kijken of zich al enige tijd hierin bevinden.


Naast face-to-face contact met de vrijwilligers is het binnenkort voor de jongeren ook mogelijk contact op te nemen met het JongerenNetwerk d.m.v. een online platform. Het platform biedt een plek waar jongeren informatie kunnen vinden over jeugdzorgland, maar waar ze ook in contact kunnen komen met het JongerenNetwerk. Zo is er de mogelijkheid om anoniem te chatten met een helpdeskmedewerker en kan waar nodig een jongeren voorzien worden van een buddy. Het platform moet een laagdrempelige plek bieden waar jongeren met hun jeugdzorgvraag terecht kunnen.

 

Het JongerenNetwerk houdt samen met de gemeente Westervoort en jongerencentrum Creon, een startbijeenkomst op donderdag 18 februari voor jongeren uit Westervoort en organisaties die werken of ervaring hebben met jeugdzorg in JC Creon, De Rosmolen 27 in Westervoort. De bijeenkomst is van 19:30 uur tot 21:00 uur. De aftrap wordt verzorgt door wethouder Arthur Boone. Doel van de bijeenkomst is jongeren en organisaties te informeren over het JongerenNetwerk, maar ook jongeren die geïnteresseerd zijn om vrijwilliger/ buddy te worden bij het JongerenNetwerk worden nadrukkelijk uitgenodigd.

 

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met het JongerenNetwerk via projectjongerennetwerk@gmail.com of Ron Schoonwater (programmamanager sociaal domein van de gemeente Westervoort) ron.schoonwater@westervoort.nl of via telefoon (026) 317 99 11.

 Naar het overzicht