• Volg ons op Facebook
  • Volg ons op Facebook
  • Volg ons op Instagram

Agenda

Koningsdag zeepkisten race AFGELAST!

Westervoort – De Westervoortse zeepkistenrace, het evenement dat tijdens Koningsdag gehouden zou worden, is afgelast vanwege het te verwachten slechte weer.

Maandagavond moest er door het comité Oranjerie de beslissing genomen worden over het wel of niet doorgaan van de zeepkistenrace, want er moest op dinsdagochtend gestart worden met het bouwen van de schans. Alle verschillende weerkundigen werden geraadpleegd en er waren nogal wat wisselende berichten. Dat het fris werd (max 10 graden maar gevoelsmatig een stuk frisser) en dat er neerslag in de komende dagen zou zijn was ook duidelijk. De mate waarin eventuele periodes van zon kwamen varieert enorm, net als de voorspellingen van storm, bliksem, hagel en natte sneeuw.

Afgelast
De keuze viel unaniem op het afgelasten van het evenement en op zoek te gaan naar een alternatieve datum voor de zeepkistenrace. Alle deelnemers en leveranciers van materialen zijn dinsdag ingelicht en het comité Oranjerie is momenteel op zoek naar een nieuwe datum en daarover in gesprek met diverse partijen.

Wat betekent dit voor Koningsdag bij Wieleman?

Er zal gekozen worden voor het ‘slecht weer scenario’, dus voor de muziek, net als vorig jaar. DJ Sander zal in de zaal binnen gaan draaien en hier zullen de zangers William en Roy diverse optredens verzorgen. Voor de kids zullen er twee grote springkussens in de zaal geplaatst worden. Uiteraard zal voor de wellicht zonnige momenten buiten een terrasje worden ingericht, als het weer het toelaat. Ook zal de BBQ aangaan om de inwendige mens te verzorgen.

Zodra er een alternatieve datum voor de zeepkistenrace gevonden is zal deze bekend worden gemaakt. Tot die tijd maken ze er bij Wieleman donderdag voor de 50ste verjaardag van Willem binnen een lekker feestje van!

De evenementen op het Dorpsplein gaan gewoon door ! 

Tekst door Westervoort PlazaNaar het overzicht