• Volg ons op Facebook
  • Volg ons op Facebook
  • Volg ons op Instagram

Agenda

Zet Westervoort op de kaart!

Stichting Kulturhus Westervoort (SKW) presenteert Westervoort “zet Westervoort op de kaart”

COVID-19 heeft grote invloed op onze samenleving. De verenigingen, onderwijs en andere dagelijkse activiteiten voor jongeren staan op stil of kan men gebruik maken van een beperkt aanbod. Daarom vinden wij (SKW) en het ministerie van VWS het van belang, met oog op de zomervakantie, dat wij jongeren de mogelijkheid bieden om in actie te komen.   

 

Zet Westervoort op de Kaart

Het project is voor 50 jongeren woonachtig in Westervoort. Deze groep jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar gaan onder begeleiding van professionals op het gebied van Vormgeving, Fotografie, Journalistiek, Communicatie en Multimedia een kaartspel en kwartelspel over Westervoort te ontwerpen.  Het idee is als volgt! Een groep Jongeren gaan onder begeleiding van een professional op pad in zijn of haar woonomgeving om vanuit eigen beleving ‘Hot spots’ te fotograferen.  Deze foto’s worden gebruikt om een kwartetspel te ontwerpen die past bij leefwereld van jongeren, waarbij één kwartetdeel het thema Covid19 bevat. Met de Historische kring uit Westervoort gaan jongeren op zoek naar fotomateriaal vanuit een ander perspectief, namelijk de tijdsgeest van vroeger, ook hier is één kwartetdeel met een thema wat in de vroegere tijdsgeest een stempel drukte onderdeel. Het resultaat zijn twee verschillende kwartetspellen. Tot slot maken wij met het materiaal ook een set kaarten. Jongeren kunnen zich aanmelden en worden dan ondersteund door professionele begeleiding met gratis workshop en trainingen. Hiervoor ontvangen ze een cadeaubon van 50 euro welke ze kunnen verzilveren bij de winkeliers in Westervoort. Hiermee steunen zij tevens de lokale ondernemers.  Na de realisatie volgt er een ‘challenge’ met zoveel mogelijk inwoners (Jong en Oud) . Door samen te werken en middels de kwartetspellen slaan wij een brug tussen inwoners en nodigen wij ze uit om met elkaar in gesprek te gaan.

 

Wij houden u op de hoogte over de aantal persmomenten.

 

Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met de Gemeente Westervoort & Jeugd aan zet VWS en hierbij is rekening gehouden met het van advies van het RIVM.

 Naar het overzicht