• Volg ons op Facebook
  • Volg ons op Facebook
  • Volg ons op Instagram

Boekpresentatie - Lydia van Houten

Zaterdag 20 juni presenteerde Westervoortse schrijfster Lydia van Houten haar eerste thriller boek 'Doodstil'. De Beeldbuis heeft van deze presentatie een verslagje gemaakt. Met heel veel dank aan onze vrijwilligers Suar.

Over de schrijfster: Lydia van Houten-Albadoro (1972) werd in het AMC ziekenhuis geboren en groeide op in Amsterdam. Toen ze veertien werd verhuisde ze met haar familie mee naar Arnhem. Waar ze bleef tot ze samen ging wonen. Op haar zesentwintigste verhuisde ze naar Westervoort, waar ze nog steeds woont.

Lydia studeerde talen: Engels , Duits, Frans, Italiaans en Spaans, studeerde vervolgens midden management bij Schoevers en aansluitend (onafgemaakt) psychologie aan de open universiteit.

Daarna werkte ze als secretaresse voor een internationaal bedrijf. Naast haar baan begon ze met het schrijven van de Evian Willow serie, die begon als de originele serie:

HET TEKEN VAN DRIE (de bron van drie)
Toen ze in een burn-out kreeg nam ze ontslag en begon fulltime te schrijven aan haar eerste Young Adults Fantasy.

Haar debuut: de codex Vetus werd gepubliceerd in 2004, onder de naam L.A. Dawn. De Engels vertaling van haar meisjesnaam. Vanwege het succes van haar eerste boek, werd de tweede titel na drie jaar vrijgegeven: Orde van de codex bewakers. Het derde en laatste boek in het teken van drie serie werd uitgebracht als het laatste oordeel. Deze werd gepubliceerd in 2012 bij uitgeverij Ellessy.

In 2014 kreeg ze een ingeving voor een vervolg serie. De serie zou veranderen en werd vrijgegeven onder een nieuwe titel: Evian Willow. Lydia schreef ook boeken onder haar meisjesnaam. Vooral prentenboeken voor kleuters en peuters. Ze illustreerde deze boeken, maar tekende ook voor andere auteurs. In 2009 gaf haar uitgever Yoyo Books de serie Goodnight Little Moon uit die wereldwijd verscheen.

 

Naar het overzicht