• Volg ons op Facebook
  • Volg ons op Facebook
  • Volg ons op Instagram

Jongeren op Gezond Gewicht

Jongeren op Gezond Gewicht Westervoort zetten lokale samenwerkingen tussen partijen uit onderwijs, zorg, sport, bedrijfsleven en de wijk zich in voor een gezonder gewicht onder jongeren van 0 tot 19 jaar. Door een integrale aanpak veranderen de jongeren en hun directe omgeving als het gaat om gezonde keuzes.

Vanuit Jongeren op Gezond Gewicht richten wij ons dit schooljaar op drie campagnes: Gratis Bewegen Gewoon Doen, DrinkWater, Groente...... Zet je tanden erin.
Samen werken wij preventief aan een gezondere leefstijl van onze kinderen. Samen naar de gezonde omgeving!

Zo creëren wij de mogelijkheden om gratis te sporten met de  24 uur JOGG, de speelmobiel, de CreonCandeaCup toernooien, Engergizer tijdens de lessen met bijvoorbeeld TeamTalento, introduceren wij diverse pleinmethodes en diverse clinics en instuiven van de Combinatiefunctionarissen. De DrinkWater campagne introduceren wij op diverse basisscholen, wist je dat één dag water drinken op school bijna 1,2 kilo suiker inname per jaar scheelt? Allemaal toegevoegde suikers die helemaal niet nodig zijn!
Jongeren op Gezond Gewicht Westervoort roept iedereen op (bestaande) activiteiten te koppelen aan het thema water. Stimuleer het drinken van water dus op de kinderopvang, school, op het werk, in de wijk, tijdens het sporten en/of in de school- en sportkantine. Met de DrinkWater campagne vraagt JOGG op scholen, kinderdagverblijven, aan sportverenigingen, bedrijven en andere organisaties aandacht voor water drinken. Om op die manier de inname van zoete drankjes te verminderen. Water drinken: lekker en gezond!

 


Wat doet JOGG in Westervoort?
In Westervoort stimuleren ze middels de watercampagne zoveel als mogelijk water te drinken. Op maandag 18 januari is de Kickoff op de Montessorischool Westervoort. Burgemeester Arend van Hout zal de eerste waterbidons uitdelen aan de kinderen! JOGG-Westervoort deelt bij diverse activiteiten water uit en geen frisdrank. Denk hierbij aan de schoolsporttoernooien en de avond4daagse Westervoort. Heb jij een idee voor je wijk, sportvereniging of basisschool neem dan contact op met JOGG-regisseur Timo Riphagen: timo@kulturhuswestervoort.nl 
www.joggregioarnhem.nl