• Volg ons op Facebook
  • Volg ons op Facebook
  • Volg ons op Instagram

Jongerenwerk

Beste jongeren,


Wij informeren jullie hierbij over de genomen maatregelen in verband met het Coronavirus.

Stichting Kulturhus Westervoort sluit zowel locatie de Nieuwhof als Creon vanaf heden tot en met 30 april 2020. Dit betekent dat alle door SKW verzorgde activiteiten niet doorgaan. Daarmee worden de vrijwilligers ook niet ingezet. De jongerencoaching 1-op-1 gaat wel door.
Naar aanleiding van de maatregelen die afgekondigd zijn door het kabinet, hebben wij deze beslissing genomen. Ook Creon is dus gesloten en alle activiteiten worden afgelast.

 

Jongerencoaching gaat wel door als het individuele trajecten betreft. Jongerenwerk wordt passend ingevuld aan de huidige situatie. Er worden geen huisbezoeken gedaan in deze periode. Neem hierover zonodig contact op met jongerencoach Karin Groot, 06-15142134.


Daar waar stagiares ingezet worden, geldt de richtlijn van het onderwijs. Met stagiares wordt individueel gekeken hoe hun stage nog ingevuld kan worden. Daarbij ligt de focus ook op de eindexamen kandidaten om hen zo goed mogelijk te begeleiden in hun examenvoorbereiding.

 

Indien geen gehoor op het algemene nummer, kan je bellen met Daniël Krikke op 06-15297422.

 

Het jongerenwerk van Creon wordt uitgevoerd vanuit jongerencentrum Creon. Van hieruit werken twee jongerenwerkers, twee combinatiefunctionarissen sport & Jongeren op gezond gewicht (JOGG), twee jongerencoaches, meer dan 30 vrijwilligers en vele stagiaires. Zij bedenken en organiseren activiteiten en voeren deze uit.
Ook maatregelen en voorzieningen op diverse leefgebieden van jongeren (onderwijs, arbeid, sport, cultuur (muziek), gezondheid, vrije tijd etc.) wordt door dit team ontwikkeld. Naast het jongerencentrum biedt het jongerenwerk ook ambulant jongerenwerk voor groepen jongeren op straat.Voor wie is het jongerenwerk

Het jongerenwerk is er voor alle jongeren uit Westervoort van 10 t/m 23 jaar. Bij ons kun je je talent ontwikkelen, chillen, muziek maken, vrijwilliger zijn, praten met gelijkgestemden, muziekavonden met een DJ en nog veel meer.
We gaan er natuurlijk vanuit dat je prettig gezelschap bent, dat zijn wij ook ;-) en als dat wat lastig voor je is, dan kunnen we samen met jou werken aan sociale vaardigheden.

En misschien wil je dit ook nog weten: repressief optreden ligt bij de politie en hulpverlening bij hulpverleningsinstanties. De jongerenwerkers signaleren, activeren, verwijzen door en ondersteunen bij participatie.

 

 

Vrijwilligers

‘Voor en door jongeren’ is de term dat het jongerenwerk in Westervoort typeert. Dat betekent dat jongeren activiteiten organiseren en uitvoeren, waarbij de jongerenwerkers en jongerencoaches hen ondersteunen, richtlijnen aanreiken en begeleiden dit proces. De jongerenwerkers luisteren graag naar de jongeren en hun idee over activiteiten die zij graag zouden willen neerzetten. Daarbij kan je ook in teamverband werken met andere jongeren. Dat staat alvast goed op je CV als je (later) gaat solliciteren!


'Onze' jongeren houden dus het Creon dus zelf open, ze vinden hier een soort van familiegevoel, ze nemen verantwoordelijkheid en helpen mee in het beheer en schoonmaak van het gebouw, want ja, dat hoort er ook bij.

Ben je al lang 'thuis' bij ons? Dan kan jij zomaar in aanmerking komen om sleutelvrijwilliger te worden, een positie waar de jongeren trots op zijn. De jongerenwerkers en -coaches zijn voor jou op de achtergrond aanwezig en je mag ook met je (dagelijkse) problemen bij hen om hulp vragen.

 

Voor jongeren die zich inzetten als vrijwilliger zijn veel mogelijkheden. Denk hierbij aan trainingen, workshops, cursussen en gratis entree bij activiteiten. Voor vrijwilligers is er specifieke aandacht voor hun talent. Vrijwilligers kunnen niet alleen hun talent ontdekken, ontwikkelen en inzetten voor andere jongeren, het jongerenwerk helpt ook bij het zoeken naar een passende opleiding of werk indien gewenst. Vrijwilligerswerk in het jongerenwerk loont.