• Volg ons op Facebook
  • Volg ons op Facebook
  • Volg ons op Instagram

Jongerenwerk

Update 16 oktober 2020

 

Creon is open, wij volgen daarbij de landelijke Corona maatregelen, dit betekent in elk geval:

- Iedereen van 13 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand van elkaar, jongeren van 10 t/m 12 jaar hoeven dit niet.

- Iedereen van 13 jaar en ouder draagt een mondkapje in het jongerencentrum, zodra je op een vaste plek zit (barkruk/stoel/bank) mag je mondkapje af.

- Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen.

- Maximaal 30 bezoekers zijn toegestaan in Creon, ongeacht de leeftijd

- Barverkoop is momenteel niet toegestaan, wel kan je gebruik maken van koffie/thee/ranja/water.

 

Zoals het er nu voor staat hebben wij de volgende activiteiten:

- wo 28 okt 14-17u: pompoenen snijden voor groep 7 en 8, aanmelden om zeker te zijn van een plek.

- do 29 okt 19-21u: spookhuis Creon (i.p.v. de spooktocht) voor 13 jaar en ouder. Schrijf je in via deze site voor een tijdvak.

- vr 30 okt 15-17u: spookhuis Creon (i.p.v. KidzParty) voor groep 7 en 8 en middelbare scholieren. Inschrijving ter plekken in Creon.

 

De spooktocht en de KidzParty gaan dus helaas niet door!

 

Het jongerenwerk van Creon wordt uitgevoerd vanuit jongerencentrum Creon. Van hieruit werken twee jongerenwerkers, twee combinatiefunctionarissen sport & Jongeren op gezond gewicht (JOGG), twee jongerencoaches, meer dan 30 vrijwilligers en vele stagiaires. Zij bedenken en organiseren activiteiten en voeren deze uit.
Ook maatregelen en voorzieningen op diverse leefgebieden van jongeren (onderwijs, arbeid, sport, cultuur (muziek), gezondheid, vrije tijd etc.) wordt door dit team ontwikkeld. Naast het jongerencentrum biedt het jongerenwerk ook ambulant jongerenwerk voor groepen jongeren op straat.Voor wie is het jongerenwerk

Het jongerenwerk is er voor alle jongeren uit Westervoort van 10 t/m 23 jaar. Bij ons kun je je talent ontwikkelen, chillen, muziek maken, vrijwilliger zijn, praten met gelijkgestemden, muziekavonden met een DJ en nog veel meer.
We gaan er natuurlijk vanuit dat je prettig gezelschap bent, dat zijn wij ook ;-) en als dat wat lastig voor je is, dan kunnen we samen met jou werken aan sociale vaardigheden.

En misschien wil je dit ook nog weten: repressief optreden ligt bij de politie en hulpverlening bij hulpverleningsinstanties. De jongerenwerkers signaleren, activeren, verwijzen door en ondersteunen bij participatie.

 

 

Vrijwilligers

‘Voor en door jongeren’ is de term dat het jongerenwerk in Westervoort typeert. Dat betekent dat jongeren activiteiten organiseren en uitvoeren, waarbij de jongerenwerkers en jongerencoaches hen ondersteunen, richtlijnen aanreiken en begeleiden dit proces. De jongerenwerkers luisteren graag naar de jongeren en hun idee over activiteiten die zij graag zouden willen neerzetten. Daarbij kan je ook in teamverband werken met andere jongeren. Dat staat alvast goed op je CV als je (later) gaat solliciteren!


'Onze' jongeren houden dus het Creon dus zelf open, ze vinden hier een soort van familiegevoel, ze nemen verantwoordelijkheid en helpen mee in het beheer en schoonmaak van het gebouw, want ja, dat hoort er ook bij.

Ben je al lang 'thuis' bij ons? Dan kan jij zomaar in aanmerking komen om sleutelvrijwilliger te worden, een positie waar de jongeren trots op zijn. De jongerenwerkers en -coaches zijn voor jou op de achtergrond aanwezig en je mag ook met je (dagelijkse) problemen bij hen om hulp vragen.

 

Voor jongeren die zich inzetten als vrijwilliger zijn veel mogelijkheden. Denk hierbij aan trainingen, workshops, cursussen en gratis entree bij activiteiten. Voor vrijwilligers is er specifieke aandacht voor hun talent. Vrijwilligers kunnen niet alleen hun talent ontdekken, ontwikkelen en inzetten voor andere jongeren, het jongerenwerk helpt ook bij het zoeken naar een passende opleiding of werk indien gewenst. Vrijwilligerswerk in het jongerenwerk loont.